torsdag 3 januari 2013

Dagens middag!

I kväll svängde jag ihop en köttfärssås. Jag bryner blandfärs i smör, lägger i tomatpuré under tiden och kryddar med lökpulver, salt och peppar. Hällde i lite crème fraiche (ca 1 dl till 500 g färs), mest för att jag hade det hemma. Annars brukar jag själv inte äta det så mycket, men eftersom dottern gillar när det är crème fraiche eller grädde i så brukar hon få det och så tar jag undan det jag ska äta innan. Då brukar jag istället ta majonnäs eller bearnaissås till. Men idag räckte det bra med crème fraichen för att jag skulle bli mätt!

I dag blandade jag i också i sjögräsnudlar. Jag har fastnat för dessa nudlar och dottern och maken gillar dem också. Jag har köpt mina på lchfbutiken och de är mycket smidiga. Lite plastiga känns de när man tar ut dem ur förpackningen men de mjuknar när de kommer i den varma såsen. De ska alltså bara värmas så det är supersmidigt att slippa koka vid sidan av.

Lite parmesanost på toppen och lite grönsaksstavar till.


500 g blandfärs
1 tsk lökpulver (man kan naturligtvis också ha lök som man hackar och steker men det här är som sagt ultrasnabbt)
ca 1/2 dl tomatpuré
salt och peppar
lite balsamvinäger
300 g sjögräsnudlar
grönsaksstavar
parmesanost

4 kommentarer:

  1. Jaha nu har jag läst om dessa nudlar "överallt" kanske skulle köpa hem ;)
    Hur är de om man gämför med shiratkinudlarna?

    SvaraRadera
  2. Hej Fröken Nilsson!
    Jag gillar inte shiratakinudlarnas konsistens, de är så gummiartade.
    Dessa är mer som vanliga glasnudlar. Höll på att skriva krispiga, men det är så länge de inte är i såsen. Hade dem kalla i en sallad med fänkål bland annat, det var gott och krispigt! Så prova! :-)

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen då så!! Dax att göra en beställning tror jag minsann ;)
      Kul att de går att använda även kalla, passande till sommaren kanske.....
      Ha en fin helg :)

      Radera
    2. Hoppas det smakar då! ;-)
      Ha en fin helg själv!

      Radera