onsdag 9 januari 2013

Bättre och bättre!


Ett och annat snedsteg blev det för mig under julen, men ingen katastrof. Det går bättre och bättre år för år! Jag tror det är viktigt att tänka långsiktigt och inte förvänta sig att man kan kasta precis alla gamla olater överbord med en gång. Ett långt liv som "allätare" (ca 35 för min del) präglar naturligtvis våra vanor och vi får försöka ha tålamod med våra tröga hjärnor. 

Jag lyckades skaka av mig mina aladinkilon (antagligen mest bunden vätska) på några dagar och nu är jag nöjd tillbaka i mina vanliga matvanor. Ser verkligen fram emot ljusare tider och har i veckan njutit av matiga sallader för att understryka att det snart är vår! ;-)
 

Sallad med spenat och varmrökt lax

I botten: en näve rucola och en några nävar färsk spenat
ovanpå i skivor: en avokado, en liten bit rödlök i tunna båtar, en halv gul paprika i bitar, 1 dl små gröna ärtor (hällde bara hett vatten över så att de fick tina) och olivolja, vit balsamvinäger och salt och peppar.
Till sist: bitar av varmrökt lax, lite drygt 100 g, och några klickar majonnäs. 


Sallad med biffar och avokado

Biffar 4 personer
500 g blandfärs
1/2 dl grädde/majonnäs
2 msk olivolja
1 tsk lökpulver
1 tsk örtkrydda eller annan favoritkrydda
salt och peppar
smör eller kokosfett att steka i

Blanda alla ingredienser, forma till biffar och stek i fett. Först på båda sidorna i lite högre värme och sedan på lägre värme ett par minuter tills de känns fasta. 

Lägg på en bädd av babyspenat. Koka broccoli lätt och skölj i kallt vatten. Lägg dessa på salladen. Toppa med en avokado i skivor, olivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar. Och en klick bearnaissås. Detta är en färdigsås med så lite konstiga ingredienser som möjligt och gjord på rapsolja. 

2 kommentarer:

 1. mmmm lite avsteg blev det verkligen i december med någon okontrollerad frossarattack :(
  men precis som du skriver så har vattenkilona runnit av och kroppen vill bara ha ägg, fisk och skaldjur + fina grönsaker :)och självklart goda majjo och smörsåser :P
  Ha en fin dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns härligt att kroppen iallafall inte stretar emot när det bjuds på LCHF-mat! Varken kroppen eller knoppen!

   Hoppas att du får en bra dag också!

   Radera