måndag 8 oktober 2012

Storkok med kokoskräm


I fredags var jag en sväng i Malmö och handlade bland annat lite mat på COOP Forum. Där har de en hylla med asiatiska konserver och t.ex. en kokoskräm som är mycket fin.


Jag gjorde sedan en kycklinggryta med lite röd curry och nämnda kräm. Jag gillar krämen bättre eftersom det inte blir så rinnigt. Annars kan man förvara sina kokosmjölksburkar i kylen och bara gröpa ur det fasta vita när man ska göra en gryta eller soppa.

Kycklinggryta (6–7 portioner)

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 gula lökar
  • 1 stor zucchini
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk kokoskräm (eller det fasta i en kokosmjölksburk)
  • röd curry efter tycke och smak
  • salt och peppar


Skär kycklingen i mindre bitar, löken i båtar och zucchinin i bitar. Stek kycklingen i en stekpanna och grönsakerna i en annan. Krydda kycklingen med tomatpuré och häll i kokoskräm. Smaka av med röd curry (2–3 tsk kan vara lagom) och salt och peppar.

Jag åt grytan med en halv jättestor avokado.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar