Jag gjorde sedan en kycklinggryta med lite röd curry och nämnda kräm. Jag gillar krämen bättre eftersom det inte blir så rinnigt. Annars kan man förvara sina kokosmjölksburkar i kylen och bara gröpa ur det fasta vita när man ska göra en gryta eller soppa.
Kycklinggryta (6–7 portioner)
- 900 g kycklinglårfilé
- 3 gula lökar
- 1 stor zucchini
- smör eller kokosfett att steka i
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk kokoskräm (eller det fasta i en kokosmjölksburk)
- röd curry efter tycke och smak
- salt och peppar
Skär kycklingen i mindre bitar, löken i båtar och zucchinin i bitar. Stek kycklingen i en stekpanna och grönsakerna i en annan. Krydda kycklingen med tomatpuré och häll i kokoskräm. Smaka av med röd curry (2–3 tsk kan vara lagom) och salt och peppar.
Jag åt grytan med en halv jättestor avokado.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar