tisdag 2 oktober 2012

Dagens lunch på Nygatan


Har för tillfället dille på grönkål. Så gott att äta finhackad med salladsdressing. Detta är tonfiskröran jag gjorde i går och smaskade i mig efter träningen. Kom på nu att jag då även hade små fina tomater till. Det var också gott! Hittar du inte färsk grönkål så får du ta någon sallad som du tycker är god. T.ex. spenat eller rucola. Eller rödkål, vitkål ...

Tonfisksallad på grönsaksbädd

2 personer


  • 1 burk tonfisk i vatten 
  • 1 dl majonnäs
  • salt och peppar
  • 1 bukett färsk grönkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 avokador


Häll av det mesta av vattnet på tonfisken och blanda med majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Hacka grönkålen fint och blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Dela och kärna ur avokadorna. Lägg allt på tallrikar och hugg in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar