Denna vecka har vi fotograferat till Matmagasinet och jag har passat på att göra mig av med allt emballage som kom på köpet när jag byggde om köket. Det blev några turer till tippen! Som tur är har vi ett stort garage (f.d. bilverkstad) på 80 kvadrat där man kan lägga allt skräp. Men det innebär också ibland att det är svårt att komma iväg med det dit det verkligen ska vara. Det finns ju så gott om plats där ute i garaget!
Jag bloggar på Bokus och jag skriver inlägg på Kostrådgivarna.se men nästa vecka ska det bli mer tid för denna blogg. I helgen, ja, redan i eftermiddag, ska jag på kurs med Anna Hallén ute på Nötesjö Värdshus. Där kommer jag också att träffa Ingela från LCHF-butiken. Det kommer säkert att bli en lärorik och rolig helg!
Så länge får ni hålla till godo med ett recept från min bok. Den är slut på förlaget (vilket ju är glädjande men samtidigt lite frustrerande) och nya kommer att levereras vecka 7.
Kycklingburgare på grönsaksbädd med tsatsiki
4 portioner:
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
1 tsk mald koriander
1 tsk fisksås
salt och peppar
500 g kycklingfilé
1 äggula
smör till stekning
1/2 gurka
2 dl tjock yoghurt, 10 %
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
70 g rucola
1 ask cocktailtomater
1/2 rödlök
limeklyftor
Hacka schalottenlök och vitlök fint.
Stek försiktigt i smör i en stekpanna. Tillsätt koriander och
fisksås. Salta och peppra. Skär kycklingfilén i mindre bitar.
Blanda det stekta med kycklingköttet och äggula i en matberedare
med kniven monterad. Kör stötvis tills det blir en jämn smet.
Forma färsen med blöta händer
till lagom stora biffar och stek varje sida 4–5 minuter i rikligt
med smör på medelvärme. Kycklingköttet ska vara genomstekt.
Riv gurkan och lägg i ett
durkslag. Låt stå ett tag så att vätskan rinner av. Krama ur det
sista och blanda med yoghurt, crème fraiche, riven vitlök, salt och
peppar. Servera rätten med rucolasallad, tomater, skivad rödlök
och några limeklyftor.
Hej Klara! Vad kul med Nötesjö Värdshus! Se om du kan locka dit Lilian som bor precis granne med värdshuset! Kram Tove
SvaraRaderaHej Tove! Ja, det var inte långt till Lilian!
SvaraRaderaFick tyvärr aldrig tid att titta in till henne i det späckade schemat! Men det är ju ändå nära från Svedala så det blir nog fler tillfällen.
Kram till dig och familjen!
(såg den här kommentaren förs nu, konstigt!)
Vilket gott recept!
SvaraRadera