I går fotograferade vi frukostbilder till nya boken (kommer i slutet av året). Så i dag på morgonen hade jag mycket lyxigt att välja bland. Mandelbröd med smör, ost och gurka och sedan en liten skål med mezeyoghurt, rostade nötter och fina bär.
Mandelbröd
1 1/2 dl mald mandel
1/2 dl pofiber
2 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
knappt 1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln i mandelkvarn eller med rivskiva i matberedaren. Eller använd färdigt mandelmjöl. Vispa äggen pösiga och blanda under tiden de torra ingredienserna. Blanda sedan ner osten och äggen och låt stå en stund. Häll i liten smord form eller på en bakplåt. Grädda i ca 20 minuter.
Nu är jag mätt och belåten och redo för dagens arbete. Mer fotografering och så lite förberedelser för morgondagens firande.
Hoppas att solen lyser på er!
Ännu ingen semester!
ser oerhört gott och lyxigt ut :)
SvaraRaderaha en fin dag
Mums... härligt med lyxfrukost ibland. :-)
SvaraRaderaDet första riktigt goda lchf-brödet jag har bakat!! Jag slängde i en näve solroskärnor också :-)
SvaraRadera