I går var vi på Mat och Destillat i Lund där jag fick min födelsedagsmiddag (fyllde 24 juni). Det var mycket gott och jag hade fint sällskap av mina älsklingar. Tora var enda barnet där men hon åt förtjust av sin "Salviastekt lammrostbiff med getost, primörbetor, persika och valnötter". I alla fall gick köttet och osten ner ... Och "Jordgubbar med glass, vispgrädde och havreflarn" till efterrätt. Men vi hoppade över förrätt till henne eftersom det inte fanns något som hon tyckte lät bra. Hon är väldigt kräsen men det känns roligt att dela en god matupplevelse med henne. Förhoppningsvis blir hon modigare med åren.
Jag åt "Rimmad pilgrimsmussla med tryffelaioli,
små fina purjolökar och palsternackor" till förrätt.
Det var mycket gott! Och sedan "Svensk ”hanger steak” med
vitlöksrostat märgsmör, brynt sommarlök, spritärtor och
ärtsallad". Hanger steak är tydligen en muskel som på svenska kallas njurtapp (låter inte lika tilltalande!) och det var fantastiskt mört och välsmakande! Såsen ligger under köttet så det syns knappt.
Till efterrätt orkade jag bara en liten tryffel.
Den var också fantastiskt god!
Vilken härlig meny!
SvaraRadera