Gjorde en kycklinggryta med kycklinglår i går. Den fick puttra en stund extra och det gör verkligen susen. Liksom att ha en skvätt vin i. Eftersom grytan i sig är ganska fettfattig så la jag dit en klick örtsmör som jag hade i kylen. Det var ett med massor av dill i. Plus flingsalt så det krasar lite härligt när man tuggar det! Lättkokta morötter och lättkokt sparris till det.
4 portioner
700 g kycklinglårfilé
smör till stekning
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 dl vitt eller rött vin
1 burk körsbärstomater (alternativt 2 msk tomatpuré + ett tiotal körsbärstomater)
2 dl vatten
några kvistar färsk timjan
1 zucchini
1 röd paprika
1 burk svarta oliver
salt och peppar
- Bryn kycklingbenen i smör tills de fått fin färg runt om.
- Hacka lök och vitlök och tillsätt. Bryn ytterligare någon minut.
- Häll i vitt vin, körsbärstomater, vatten och timjan. Låt koka under lock ca 30 minuter.
- Skär zucchinin och paprikan. Fräs i lite smör och lägg ner i grytan. Låt koka ytterligare 10 minuter eller längre.
- Lägg i oliver och smaka av med salt och peppar. Toppa med örtsmör och servera med någon mer grönsak eller salladsblad.
Mmm... den här grytan låter mycket gott! Och perfekt för mig som äter mejerifritt! Tack för ett gott recept! Det ska sparas! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
//Lana