söndag 3 juni 2012

Älskar rester!



Fredagens middag blev till lördagens lunch i ett nafs. Tillsammans med lite fotografimat blev det en lyxig buffé. Västerbottenpaj, några köttbullar, parmarullar med chèvrekräm (chèvre mosad med lite crème fraiche) och gräslökssnöre, spenatblad med olivolja och vit balsamvinäger, lite ost och en liten hög ugnsrostade grönsaker med mozzarella på toppen.


Västerbottenpaj

pajdeg:

3 dl mandelmjöl

1/2 dl skalade sesamfrön

40 g smör

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

1 ägg
fyllning:
300 g riven västerbottenost
4 ägg
2 dl vispgrädde
salt och peppar
1 krm riven muskot

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i matberedare med kniven monterad.
  2. Lägg i smör, fiberhusk, salt och ägg och kör till en deg.
  3. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme

  4. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant.
  5. 
Förgrädda skalet i 8-10 minuter.
  6. Höj värmen till 225°.
  7. Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt, svartpeppar och lite muskotnöt. Blanda ner den rivna osten och häll allt i pajskalet. Låt stå i ugnen 20-25 minuter.

1 kommentar:

  1. Oj va roligt att se en pajbotten som är LCHF. Det har jag saknat! Får nog så lov att pröva den :)

    SvaraRadera