söndag 25 mars 2012

Våffeldagen!



Varje LCHF-bloggare med självaktning måste väl ha en LCHF-våffla en dag som denna. Det var faktiskt väldigt många år sedan jag gjorde våfflor, just för att jag slutade med "vanliga". Det här var lika gott, och till och med dottern åt med förtjusning. "Det smakar inte LCHF" sa hon, och med det menade hon "nyttigt". Så det var väl bra?

Dessutom satt vi ute i solen och njöt av våren. Känns som att man kan börja tro på den! 

Mandelvåfflor 8 st
4 ägg
1 ½ dl grädde
½ dl mineralvatten
½ dl mald mandel
4 tsk Fiberhusk
1/2 dl smält kokosfett
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Vispa ägg, grädde och mineralvatten, tillsätt mandel och fiberhusk under fortsatt vispning. 
Rör ner smält kokosfett, bakpulver, salt och vaniljpulver.
Smörj det varma våffeljärnet ordentligt.
Fäll igen locket så järnet blir riktigt varmt igen innan smeten läggs i.
Smeten blir ganska fast, så bred ut den med en slev.
Grädda våfflan gyllenbrun. Servera med vispad grädde och frysta tinade hallon.

2 kommentarer: