måndag 19 mars 2012

Längtar till Italien

Funderar på att boka in en vecka i Italien nu på våren. Tycker det är skönt att få lite extra varm vår istället för att åka söderut på sommaren. Då är det i princip för varmt för mig. Kanske kan vi fotografera lite mat samtidigt, förena nytta med nöje!

Till exempel här:



Jag tittar gärna på små hus eller lägenheter med terass/uteplats på gårdar. I Toscana eller Chianti, gärna med en pool för varma dagar. 

När man är sugen på Italien kan man fixa en somrig tallrik:



Kyckling och plock

4 portioner:
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
olivolja
vit balsamvinäger
salt och peppar
4 kycklingfiléer
8 skivor parmaskinka
1 god salami eller liknande
1 bit chèvre
rucolasallad
jordgubbar
oliver
färdig olivröra på burk eller pesto

Sätt ugnen på 200°. Skär zucchinin, paprikan och löken i bitar. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och låt dem stå i ugnen tills de är mjuka. Lägg de varma grönsakerna i en skål och häll på olivolja och vinäger. Salta och peppra.

Dela kycklingfiléerna på längden. Svep in dem i parmaskinka och stek dem så att de får lite färg. Lägg sedan kycklingen på en ugnsfast form och låt den gå färdig i ugnen. Det tar 15–20 minuter beroende på hur stora filéerna är.

Lägg upp kycklingen och grönsakerna tillsammans med salami, chèvre, rucola, jordgubbar, oliver och färdig olivröra.

Receptet är från Näringsrik och naturlig LCHF.


2 kommentarer:

  1. Hej! Vilka fina bilder och fina recept! Själv har jag ätit Lchf i 3 veckor och mår toppen!Har testat några av dina recept med-tack för inspiration! Min styvfar(som är italienare) har ett hus mitt i Toscana (Chianti) som han brukar hyra ut under sommaren! Med simbassäng och stor terrazza med en otroligt utsikt! Kan vara interresant? ;)

    SvaraRadera
  2. Oj, det låter härligt med ett hus i Toscana. Vad kostar det? Du får gärna skicka information på klara@desser.se

    SvaraRadera