Mandelbröd
1 1/2 dl mald mandel
1/2 dl pofiber
2 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
knappt 1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln i
mandelkvarn eller med rivskiva i matberedaren. Eller använd färdigt
mandelmjöl. Vispa äggen pösiga och blanda under tiden de torra
ingredienserna. Blanda sedan ner osten och äggen och låt stå en
stund. Häll i liten smord form eller på en bakplåt. Grädda i ca
20 minuter.
Låter mumsigt! Jag älskar att baka så jag spar receptet. :-)
SvaraRaderaSka provas, tack för att du delar med dig!
SvaraRaderaNu har jag bakat och det blev jättegott, blogg och länkat till dig här, hoppas det är ok - http://monicasockerfritt.blogspot.com/2012/03/riktigt-gott-lchf-brod-med-notmjol.html
SvaraRaderaP.S Lycka till med din cateringverksamhet. Mitt första jobb var i smörgåsaffär där jag fick lära mig göra snittar, landgångar, smörgåstårtor m.m och det var jättekul! Hoppas det blir poppis med smörgåstårtor igen nu när man kan baka så fina LCHF-bröd:)
SvaraRaderaTack Monica!
SvaraRaderaVad roligt att det blev gott. :-)
Och jag ska faktiskt göra en smörgåstårta för fotografering till ett jobb på fredag. Ska bli spännande att se hur det blir.
Kram!