måndag 30 juli 2012


Stekt lax med valnötssmör på en bädd av spenat och rostade pinjenötter. 
Avancerad matlagning i all ära men för det mesta är det just det enkla som är det godaste. Hackade valnötter blandade med rumsvarmt smör, salt och peppar läggs i kylen för att kallna. Stek laxen i smör och krydda med salt och peppar. Lägg upp spenatblad på en tallrik, ringla över olivolja, rostade pinjenötter och toppa med den stekta laxen och skivat valnötssmör. 

Himmelskt!

3 kommentarer:

  1. Vilket enkelt men härligt tips på valnötssmör! Måste testas. Tack för det, Klara.

    SvaraRadera
  2. Mums! Jag älskar lax. Dock har jag svårt (mentalt) att äta pinjenötter sen jag fick pinjemun, även om jag vet att man inte får det varje gång. :-)

    SvaraRadera
  3. Hur kommer det sig att du bytt från GI till LCHF?

    SvaraRadera