fredag 20 januari 2012

Den veckan gick snabbt!

"Så va det fredag igen och veckan hade tagit slut", ja så sjöng Noice i början av 80-talet. Jag var ett stort Noicefan på den tiden men nu har det över 30 år sedan dess. Ja, både veckan och åren går fort!

Denna vecka har vi fotograferat till Matmagasinet och jag har passat på att göra mig av med allt emballage som kom på köpet när jag byggde om köket. Det blev några turer till tippen! Som tur är har vi ett stort garage (f.d. bilverkstad) på 80 kvadrat där man kan lägga allt skräp. Men det innebär också ibland att det är svårt att komma iväg med det dit det verkligen ska vara. Det finns ju så gott om plats där ute i garaget!

Jag bloggar på Bokus och jag skriver inlägg på Kostrådgivarna.se men nästa vecka ska det bli mer tid för denna blogg. I helgen, ja, redan i eftermiddag, ska jag på kurs med Anna Hallén ute på Nötesjö Värdshus. Där kommer jag också att träffa Ingela från LCHF-butiken. Det kommer säkert att bli en lärorik och rolig helg!

Så länge får ni hålla till godo med ett recept från min bok. Den är slut på förlaget (vilket ju är glädjande men samtidigt lite frustrerande) och nya kommer att levereras vecka 7.




Kycklingburgare på grönsaksbädd med tsatsiki

4 portioner:

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
1 tsk mald koriander
1 tsk fisksås
salt och peppar
500 g kycklingfilé
1 äggula
smör till stekning
1/2 gurka
2 dl tjock yoghurt, 10 %
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
70 g rucola
1 ask cocktailtomater
1/2 rödlök
limeklyftor

Hacka schalottenlök och vitlök fint. Stek försiktigt i smör i en stekpanna. Tillsätt koriander och fisksås. Salta och peppra. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Blanda det stekta med kycklingköttet och äggula i en matberedare med kniven monterad. Kör stötvis tills det blir en jämn smet.
    Forma färsen med blöta händer till lagom stora biffar och stek varje sida 4–5 minuter i rikligt med smör på medelvärme. Kycklingköttet ska vara genomstekt.
    Riv gurkan och lägg i ett durkslag. Låt stå ett tag så att vätskan rinner av. Krama ur det sista och blanda med yoghurt, crème fraiche, riven vitlök, salt och peppar. Servera rätten med rucolasallad, tomater, skivad rödlök och några limeklyftor.

3 kommentarer:

  1. Hej Klara! Vad kul med Nötesjö Värdshus! Se om du kan locka dit Lilian som bor precis granne med värdshuset! Kram Tove

    SvaraRadera
  2. Hej Tove! Ja, det var inte långt till Lilian!
    Fick tyvärr aldrig tid att titta in till henne i det späckade schemat! Men det är ju ändå nära från Svedala så det blir nog fler tillfällen.
    Kram till dig och familjen!
    (såg den här kommentaren förs nu, konstigt!)

    SvaraRadera