tisdag 14 augusti 2012

Underbara dagar i Danmark

Nu har vi varit ett par dagar i Danmark. Först kring Limfjorden och sedan längs Nordsjökusten upp till Skagen. Vi har haft en fantastisk tur med vädret och njutit av bad och trevligt umgänge. Tora hade sin kompis Ellen med sig och det gav en extra energikick!

Maten har stundtals varit mycket god, fiskbuffé med en massa fin lax i alla former, räkor, kräftor, krabba och stora lass med majonnäs. Gott kallt vin och vita dukar. Soliga lunchställen med gladjazz på torget och tapastallrikar på bordet. Tapas till lunch verkar vara poppis i Danmark och det åt vi två gånger. Minimalt med kolhydrater och fina smaker. En traditionell dansk middag hann vi med också, men där var det nog mer det danska "hygget" och atmosfären som blir ett minne. Det kulinariska var inte så mycket att hurra för. Ett varmt wienerbröd till frukost på söndagen blev det också! Det brukar jag inte kunna stå emot. Lite annat skräp slank också ner, men på det hela taget blev det godkänt matmässigt. 

Nu är vi hemma igen och lugnet lägrar sig i magen. Det är trots allt det som funkar bäst för mig, men jag vill alls inte vara utan mina resor!

Här kommer några foton som Hans har tagit. Foton: Hans Desser. 20122 kommentarer:

  1. härliga bilder på ett härligt Danmark...är själv förtjust i Danmark.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det fint! Man behöver inte åka någon annan stans! :-)

    SvaraRadera