fredag 10 augusti 2012

Goda tonfiskwraps


I går gjorde jag wraps till fotograferingen. Jag använde samma recept som när man gör LCHF-pasta. Till fyllning hade jag tonfisk blandat med majonnäs och hackad färsk dill. Lite salt och peppar.

Vitkålen är fortfarande ganska grön och färsk, även om den blir mer och mer lik vinterkål. Så en spröd sallad med orange paprika, olivolja med citronsmak och salt och peppar blev det.

WRAPS (4 personer)
Sätt ugnen på 150°. Vispa 4 ägg pösigt, helst med elvisp. Tillsätt 125 g philadelphiaost och 1/2 dl fiberhusk och fortsätt att vispa. Låt stå i några minuter tills den har blivit tjock.

Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Klicka ut 4 klickar av smeten på varje plåt. Lägg upp två andra bakplåtspapper och häll lite olja på dessa. Smeta ut oljan på de tomma papperna med händerna och arbeta sedan med att forma plättarna på de andra papperna med dina oljiga händer. Gör dem så platta och runda som möjligt. Ta lite mer olja på händerna om det fastnar smet på dem.

Lägg sedan de inoljade papperna på plättarna (med det oljiga neråt) och kavla ut det sista för att få wraps som är ca 2 mm tjocka. Grädda en i taget i 10 minuter eller samtidigt om du har varmluftsugn. Ta sedan av de översta papperna och låt det hela svalna.

Mosa 2 burkar tonfisk i vatten med 2 dl majonnäs. Peppra, smaka av med citronsaft och klipp ner rikligt med dill.

3 kommentarer:

 1. Älskar wraps men gör det enkelt för mig och kör en omelettsmet m lite fiberhusk i och steker i pannan ;)
  Snabbt och mättande!

  SvaraRadera
 2. Tips: en mejerifri variant får man av

  4 ägg
  1 dl vatten
  0,5 dl fiberhusk
  2 msk kokosnötsmjöl
  1-2 krm salt

  (2 st)

  SvaraRadera