torsdag 4 oktober 2012

Lunch och middag


Ja, nu har jag så mycket ägg så nu gäller det att äta omelett till exempel. Här stekte jag en rödlök i smör och hällde sedan på 3 uppvispade ägg med lite salt. Till det avokado och tomater med olivolja och vinäger. En bit god ost som var kvar sedan helgen. En riktigt smaskig lunch!


Till middag blev det köttgryta med coleslaw, avokado och tomater.

Köttgryta med coleslaw


4 portioner

700 g högrev
smör eller kokosfett att steka i
1 burk krossade tomater
1 msk paprikapulver
1 tsk örtkrydda
3 msk balsamvinäger
salt och peppar
en bit vitkål
majonnäs

  • Skär köttet i bitar och fräs i fett. Häll på krossade tomater.
  • Tillsätt paprikapulver, örtkryddor och balsamvinäger. Tillsätt lite salt och peppar.
  • Låt koka upp och sedan sjuda försiktigt i 2–3 timmar. Smaka av en sista gång med salt och peppar.
  • Strimla vitkålen fint, i matberedaren eller för hand med kniv eller osthyvel.
  • Blanda ner majonnäs i salladen till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar