fredag 12 april 2013

Blomkålspizza

Detta recept har jag sett valsa runt på internet ett tag. Vet inte var det kommer ifrån, så om det är någon som vet vem som har hittat på det så får ni gärna meddela mig.


Pizza!

4 portioner

4 dl riven blomkål
4 dl riven ost
1 ägg
peppar
ev. lite färska örter

Sätt ugnen på 225°. Blanda riven blomkål och riven ost tillsammans med ägg och peppar i en bunke. Massera ihop det och tryck sedan ut det på en ugnsplåt med ugnsplåtspapper. Det kan kännas lite smuligt men det smälter ihop sedan. Det är bra om botten täcker nästan hela bakplåten.

Låt stå i ugnen 15 minuter.

Stryk på tomatsås och det du vill ha på. Jag hade kronärtskockshjärtan, skivad mozzarella och riven ost. Låt det stå i ca 10 minuter så att osten smälter. Sedan hade jag på rucola, svarta oliver, en god italiensk korv och lite pistaschnötter. Mums!

3 kommentarer:

  1. Låter spännande. Det ska testas vid tillfälle.

    SvaraRadera
  2. Opskriften kommer herfra:
    http://www.madbanditten.dk/2013/02/22/blomkalspizza-og-hjemmelavet-urtesalt/
    Hilsen
    susan

    SvaraRadera
  3. Tack!
    Och dessutom visade det sig att hon hittat receptet här:
    http://yourlighterside.com/2009/05/recipe-the-original-cauliflower-pizza-dough-2/

    SvaraRadera