lördag 14 juli 2012

Mums!

I går var det en extra fröjd att matfotografera. Eftersom vi skulle fotografera några lite festligare rätter. Maken var inte alls missnöjd med att behöva avsluta måltiden med en vacker desserttallrik. Och sparrisen med dillmajonnäs smakade gott. Dessutom lyste solen stora delar av dagen! Bara en sådan sak!
Den lilla chokladefterrätten är helt enkelt smält mörk choklad (jag brukar använda Lindts Madagascar) blandat med valfria nötter och frön, jag hade sammanlagt 2 1/2 dl och 1/2 dl torkade blåbär. Häll i en liten form eller på ett fat täckt med bakplåtspapper och ställ kallt. Skär upp i fyrkanter och servera med bär och vispad grädde. 

Till majonnäsen tog jag två äggulor som jag vispade med elvisp ordentligt tillsammans med 1 tsk fransk senap och 1 tsk vinäger. När det blivit lite som äggtoddy är det dags att långsamt hälla i neutral rapsolja. Se till att majonnäsen hela tiden blir slät innan du häller i mer. Efter ett tag kan man vara lite snabbare med att hälla. Om det skär sig helt, tillsätt en äggula till. Om den känns för tjock kan man tillsätta lite vatten till lagom konsistens. I slutet smakade jag av med salt och peppar och blandade ner hackad dill. Lättkokt sparris till det (jag skalade stjälken lite med potatisskalare så blev den mindre seg). 

I dag ska vi gå på Sommarrock här i Svedala. Jag vill se framför allt Jakob Hellman och Timbuktu. Sedan blir det nog Amanda Fondell och ett lokalt band som heter Diamantorkestern. Hoppas solen lyser på oss och på er alla! Även om det ser lite dystert ut ...

6 kommentarer:

 1. Åh, vad gott allt ser ut. Riktigt somriga bilder.

  SvaraRadera
 2. Ja man får göra så gott man kan även när temperaturen ligger närmare 15 än 25!

  SvaraRadera
 3. Ser väldigt gott ut :)

  SvaraRadera
 4. Ser väldigt gott ut :)

  SvaraRadera
 5. Ser bra ut!

  www.prataommat.blogspot.com

  SvaraRadera
 6. Så fint! Speciellt den där dessert/bärtallriken skulle jag bra gärna vilja sätta tänderna i...

  http://bakasockerfritt.blogg.se

  SvaraRadera