söndag 8 juli 2012

Gott restaurangbesök

Kära vänner, man skulle kunna tro att jag har varit på semester eftersom jag har varit så tyst, men så är icke fallet tyvärr. Ganska mycket tid har gått åt till olika födelsedagskalas och fester. Vi gillar att ha folk här och då blir det mycket planering, förberedelser och tid i köket. Nu är det lite lugnare ett tag och vi ska även beta av det sista på nya boken som kommer i slutet av året. Vi insåg i veckan att det blir inte jättemycket semester i sommar, utan vi får göra små utflykter och sedan se om vi kan komma iväg på höstlovet lite längre.

I går var vi på Mat och Destillat i Lund där jag fick min födelsedagsmiddag (fyllde 24 juni). Det var mycket gott och jag hade fint sällskap av mina älsklingar. Tora var enda barnet där men hon åt förtjust av sin "Salviastekt lammrostbiff med getost, primörbetor, persika och valnötter". I alla fall gick köttet och osten ner ... Och "Jordgubbar med glass, vispgrädde och havreflarn" till efterrätt. Men vi hoppade över förrätt till henne eftersom det inte fanns något som hon tyckte lät bra. Hon är väldigt kräsen men det känns roligt att dela en god matupplevelse med henne. Förhoppningsvis blir hon modigare med åren.


Jag åt "Rimmad pilgrimsmussla med tryffelaioli, små fina purjolökar och palsternackor" till förrätt. 


Det var mycket gott! Och sedan "Svensk ”hanger steak” med vitlöksrostat märgsmör, brynt sommarlök, spritärtor och ärtsallad". Hanger steak är tydligen en muskel som på svenska kallas njurtapp (låter inte lika tilltalande!) och det var fantastiskt mört och välsmakande! Såsen ligger under köttet så det syns knappt. 


Till efterrätt orkade jag bara en liten tryffel. 


Den var också fantastiskt god! 


1 kommentar: