torsdag 2 maj 2013

Mjölkfritt

Har fått hudproblem igen efter att ha varit lite frikostig med mjölkprodukterna. Upptäckte för ett tag sedan att jag verkligen är känslig mot gluten nu när jag varit avhållsam så länge. Innan har jag alltid kunnat göra avsteg ibland även om det inte är något jag har önskat. Ibland finns det ju helt enkelt inga alternativ. Har fått helt dålig mage och ibland även feber om jag har ätit gluten. Då blev det helt enkelt lite mycket att både tänka på gluten och mjölkprodukter, även om jag vet att huden blir bättre om jag utesluter framför allt grädde och crème fraiche. Men, men, nu kom det två jättestora finnar som ett brev på posten.

Så nu är det även mjölkfritt som gäller. För evigt? Ja, det vore ju bra, men jag tror att jag kan klara mig med att vara mjölkfri på hemmaplan och sedan äta lite när jag är bortbjuden. Det blir nog så mycket att säga att man inte tål gluten, det känns jobbigt om det skulle vara mjölkfritt också. Då blir man väl aldrig bortbjuden ...!


Det är mjölkproteinet som påverkar, så laktosfritt spelar ingen roll. Ofta kan man äta långlagrade ostar och även get- och fårost kan funka. Mina värsta är mjölk, grädde, yoghurt och crème fraiche. Kanske kan det funka med fårostyoghurten jag fann för ett tag sedan i affären.

I dag blev det en avokado, ett ägg, en klick majonnäs och två små tomater till frukost.

Snart ska jag åka till "LCHF-café med handelsbod" som öppnar i dag. Spännande!

2 kommentarer:

 1. Vilken skön blogg du har:) Undrar om du har bloglovin att följa med?

  Om du gillar inredning och mode, kan du kolla in min blogg:)

  Ha en kanondag

  LOVE Maria från inredningsvis.se

  SvaraRadera
 2. Du (och dina recept:)) är en stor inspirationskälla för mig! Trevligt att hitta till din blogg men tråkigt att läsa om dina magproblem. Du kan prova L-glutamin för magen, det läker tarmslemhinnan, under tiden är det bra att hålla sig borta från mejeriprodukter helt, för att ge en riktigt bra chans för magen att läkas. Lycka till och ser fram emot vidare recept:)
  Mvh

  SvaraRadera