I går uppvaktade vi en student och jag hade ombetts att baka en glutenfri chokladkaka eftersom det fanns allergiker i församlingen. Jag passade på att göra den riktigt fin så att den samtidigt kunde förevigas och sedan synas i nästa bok. Detta foto är förstås inte taget av ett proffs, så det fina fotot får ni vänta på. Men receptet kommer här:
6 st ägg
300 g mörk choklad, 70 %
2 msk socker (kan uteslutas)
1 dl vispgrädde
smör till formen
1 dl kokosflingor till formen
100 g mörk choklad till glasyr och
garnering
ca 20 g smör
200 g hallon
200 g blåbär
200 g björnbär
jag pudrade den dessutom med 1 tsk florsocker genom en liten sil
- Sätt ugnen på 200°.
- Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum.
- Hacka chokladen och smält den sedan i vattenbad. Rör ner gulor, grädde och socker i chokladsmeten.
- Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten och blanda väl med lugna rörelser.
- Smörj en form med löstagbar botten och strö kokos i den. Häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
- Låt svalna och ställ sedan i kylskåp. När den har svalnat kan man flytta över den till ett snyggare fat.
- Smält 100 g choklad i vattenbad och forma några krumelurer genom att försiktigt hälla chokladen på ett smörgåspapper med hjälp av en sked. Blanda smöret i den smälta chokladen och häll sedan glasyren över kakan. Dekorera med en gång med bären och ställ in kakan i kylskåpet.
- Ta gärna fram den minst en timme innan servering. Lägg till sist på chokladkrumelurerna.
Åh, vilken vacker och somrig tårta. Kul att du har en till bok på gång.
SvaraRaderaDen ser makalöst god ut! En riktig njutning för ögat! Jag önskar dig en skön helg! Zinnia
SvaraRaderaÅh vilken fin tårta, den ser fantastiskt smarrig ut! Den måste jag baka vid något festligt tillfälle i sommar:)
SvaraRaderaHa en fin helg!
Tack, ja, den är riktigt god!
SvaraRaderaTrevlig helg till er också!
Kram!
Tjusig!!!
SvaraRaderaMåste testas :)
Ser verkligen god ut. Den vill jag testa:)
SvaraRadera