onsdag 11 april 2012

Andhämtning

Känns som att jag jobbat varje dag nu ett tag, när jag inte har varit på resande fot. Alla dagar har det kanske inte blivit heltid, men med det här jobbet är det lätt att arbeta både på morgonkvisten, lite utspritt dagtid även lördagar och söndagar och en del på kvällstid. Fast på kvällarna är jag ofta tröttare så det blir hellre morgonarbete.

Mina föräldrar har flyttat (i går såldes huset jag bodde i under de flesta åren under uppväxten) och jag har hjälpt till ganska mycket med packning, uppackning, flyttning av det sista och röjning av saker.

Jag är härligt pigg och orkar mycket nu när jag har kommit in i LCHF ordentligt. Nackdelen när jag har mycket att göra är att jag inte hinner träna som jag skulle vilja. Det är nog tyvärr det som stryker på foten först. Försöker få in vardagsrörelse och mina föräldrars flytt har naturligtvis inneburit en del kroppsarbete.

Ska försöka få tid på vår koloni och då förenar man ju nytta med nöje. Kroppsarbete som genererar mat så småningom.

Men just i dag blir det nog lite lata timmar med min nya bok: "Till offer åt Molok" av Åsa Larsson. Mycket bra än så länge!

Till lunch blir det nog en enkel omelett men till middag kanske något sådant här:




Lax med ugnsbakade paprikor

6 röda paprikor
olivolja
500 g vitkål
1 dl tjock yoghurt
1 dl crème fraiche
salt och peppar
1/2 kruka färsk mynta
1/2 dl sesamfrön, svarta och vita
salt och peppar
4 laxfiléer

Sätt ugnen på 250°. Dela paprikorna och kärna ur dem. Lägg dem på en plåt med skinnsidan uppåt. Pensla rikligt med olivolja och låt stå i ugnen tills ytan börjar se lite grillad ut. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna lite. Pilla sedan av skinnet och skär dem i strimlor.

Skiva vitkålen. Det snabbaste och enklaste sättet är att använda en matberedare av något slag. Ta den skiva som ger de tunnaste strimlorna. Gör du det för hand så prova med en bra vass kniv eller använd osthyvel. Lägg vitkålen i en skål, tillsätt yoghurt, crème fraiche och salt och peppar. Blanda väl, smaka av om det behövs mer salt och peppar och tillsätt hackad färsk mynta.

Strö sesamfrön, salt och peppar över laxfiléerna och stek laxen i olivolja eller smör. Ett par minuter på varje sida. Kolla i den tjockaste delen för att se när den är färdig. 


Ha det fint!

6 kommentarer:

  1. ville bara passa på att tacka för alla härliga tips du bjuder på =).
    Kram//Jessica

    SvaraRadera
  2. Tack Jessica!
    Vad glad jag blir.
    Kram, Klara :-)

    SvaraRadera
  3. Det är väldigt nyttigt att vara 'lat', heja dig!

    SvaraRadera
  4. Lax är så gott, min absoluta favorit. Jag köpte Expressens LCHF-bilaga häromdagen och har njutit av att drömma mig bort bland dina recept. Såg ett recept på någon pesto som såg så god ut men det stod inte hur mycket mandel det skulle vara i receptet. Tänkte jag skulle fråga dig så att jag kan testa.

    SvaraRadera
  5. Jag vill instämma med JD ovan: Tack för alla bra tips och fina recept! Jag tänker ofta att jag ska kommentera när jag har testat något av dem, men sen blir det inte av. Jag ska skärpa mig!
    Imorgon ska jag göra laxen ovan och vitkålssalladen :)

    SvaraRadera
  6. Tack Kix!
    Hoppas laxen blir god.
    Kram!

    SvaraRadera