onsdag 27 februari 2013

Åter i fållan!



Nu har vi varit i Åre en vecka och åkt skidor. Det var roligt och härligt med all frisk luft man hinner dra i sig! Åter i hemmet är det dags att ta tag i jobbet. Dagarna blir lite ljusare och det är skönt tycker jag.

I går gjorde jag en LCHF-pasta som fick bli lite extra grön och skön. Till det stekt lax och en ärtpesto med mandel (2 dl mandel mixas först för sig och sedan tillsammans med 250 g små gröna ärtor, 1/2 dl olivolja, några myntablad, salt och peppar).

Grön LCHF-pasta

3-4 portioner

4 ägg

125 g philadelphiaost eller annan färskost
20 g babyspenat
1/2 kruka basilika
1/2 dl fiberhusk
1 krm salt
  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggen pösigt. Mixa färskosten med spenat och basilika och blanda ner i äggen tillsammans med fiberhusket och salt och vispa så att det blir en slät smet. Låt stå ett par minuter och vispa sedan en gång till.
  2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt. Om du får ut smeten på hela ytan är det lagom tjockt.
  3. Grädda med pappret på i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Dra av det översta pappret och skär sedan pastan i tunna strimlor. Snabbast går det om du rullar ihop pastan och skär tvärs över.   

1 kommentar:

  1. Vilket härligt mat tips, tack! Vi behöver verkligen variera fisken här hemma.

    SvaraRadera