tisdag 19 juni 2012

Kryddig köttfärssås med indiska smaker


Nu har vi äntligen kommit överens om hur kommande omslag ska se ut! Ibland går det lätt men den här gången tog det lite tid. 

Till lunch gjorde jag en köttfärsgryta med lite indiska kryddor. Det var gott med lite omväxling.

4 portioner

½ purjolök
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
600 g blandfärs /lammfärs/fläskfärs
1 msk curry
1 krm malen kardemumma 

1 burk kokosmjölk
salt och peppar

50 g mandel
salladsblad

  1. Strimla purjolöken och riv eller pressa vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i smör i någon minut.
  2. Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn tills färsen är genomstekt.
  3. Blanda ner kokosmjölk och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka mandeln och strö över grytan.
  5. Servera med grönsallad. Man kan även ta en klick crème fraiche på toppen!



3 kommentarer:

  1. Mmmm låter och ser fantastiskt gott ut!!

    SvaraRadera
  2. Hackade mandlar är riktigt gott på mat, har precis kommit på det. :-)
    Köttfärsrätter gillar jag, det passar liksom alltid.

    SvaraRadera
  3. Jag älskar med köttfärsrätter. Speciellt när man har lite ont om tid. Kan ibland vara sugen på biffar eller köttbullar men så går det ju så mycket snabbare med köttfärssås. Roligt med lite variation i smaken som här. :-)

    SvaraRadera